2021 Superkarika eelvaade – FC Flora -FC Flora

Esindus-UUDISED

2021 Superkarika eelvaade

Eesti Superkarikas mängiti esimest korda välja 1996. aastal Maarjamäe staadionil, kui omavahel läksid vastamisi Tallinna Sadam ja Tallinna Lantana – Tallinna Sadam võitis esimese Eesti Superkarika seisuga 3:2.

Eesti Superkarikas on hooaja eel peetav ühemänguline tiitlivõistlus valitseva Eesti meistri ja karikavõitja vahel, mis avab Eesti jalgpallihooaja. Kui Eesti meister ning karikavõitja on üks ja sama klubi, astub Superkarikas Premium Liiga võitjale vastu Premium Liigas teise koha saavutanud võistkond – tänavu on selleks Paide Linnameeskond, kes osaleb Superkarikas esimest korda. Flora on osalenud 15, võitnud 10 korda ning läheb sellel hooajal seda tiitlit kaitsma, mille arvestuses on Flora kõige edukam klubi Superkarikas. 

Paide Linnameeskond on alati olnud ambitsioonikas klubi ning viimastel oma taset aina tõstnud ja tõstnud. Mille läbi on saavutanud Premium Liigas kõrgemaid kohti kui mullu. Paide pole viimases 20 mängu jooksul suutnud Florat kordagi alistada, kuid süües kasvab isu ning kindlasti tahavad nad 2021. aasta hooaja esimest karikat võita.

Flora on tulnud Eesti meistriks kaks aastat järjest ning kokku 13 korda. Evald Tipneri karikat võitnud 8 korda ning tiitlite võitmise nälg pole mängijatel siiani kadunud ja kindlasti lähevad florakad väljakule ainult ühe mõttega, kaitsta Superkarikat. 

Flora poolt tuleks kindlasti mängu ajal silma peal hoida talvitsel täiendustel Henrik Ojamaal ning Sergei Zenjovil, kuid samuti vanadel olijatel nagu näiteks maestrol Konstantin Vassiljevil ja väravakütil Rauno Sappinenil. Paide poolt võiks võtmemängijateks oleksid Sergei Mošnikov, Andre Frolov, Eesti koondise tipuründajal Henri Anieril ning Hollandi kõrgliigaklubide akadeemiatest läbi käinud Deabeas Nii Klu Owusu Sekyerel.

Paide Linnameeskonnast saab 12. klubi, kes Superkarikas osalenud on. Varasemalt on Superkarikas osalenud Tartu Santos (mänginud: 1/võitnud: 0), Tallinna Levadia II (1/0), Viljandi JK Tulevik (1/0), FCI Tallinn (1/1), Tallinna FC Lantana (2/1), Nõmme Kalju FC (3/1), JK Tallinna Sadam (3/1), Tallinna FC TVMK (3/2), JK Narva Trans (5/2), Tallinna FCI Levadia (15/7) ja Tallinna FC Flora (15/10). 

28. veebruaril toimuma pidanud, kuid Flora esindusmeeskonna mängija positiivse Covid-19 proovi tõttu edasi lükatud mäng toimub 5. märtsil kell 19:00. Mäng toimub Sportland Arenal Tallinna FC Flora ja Paide Linnameeskonna vahel. 

Homsele Superkarikale ei ole publikut lubatud ning mängu kannab üle Soccernet.ee.

Foto: Kenn Rull