2021 naiste Superkarika eelvaade – FC Flora -FC Flora

Naiskond-UUDISED

2021 naiste Superkarika eelvaade

Eesti naiste Superkarikaga tehti algust 2009. aastal. Sellel aasta mängitakse see välja 12. korda. Esimesed kaks finaali võitis Flora naiskond, pärast mida algas Pärnu JK naiskonna seitsmeaastane domineerimise periood. 2018., 2019. ja 2020. aasta Superkarika võitis Flora naiskond.

Eesti naiste Superkarikas on hooaja eel peetav ühemänguline karikavõistlus valitseva Eesti naiste meistriliiga ja karikavõitja vahel, mis avab Eesti naiste klubijalgpalli hooaja. Olukorras, kus Eesti meister ning karikavõitja on sama klubi, astub Superkarikas meistriliiga võitjale vastu naiste kõrgliigas teise koha saavutanud võistkond – tänavu on selleks JK Tallinna Kalev, kes osaleb Superkarikas teist korda. Esimest korda osales Tallinna Kalevi naiskond Superkarikafinaalis eelmisel aastal, kui kaotasid Flora naiskonnale 5:1. Flora on osalenud kaheksa ja võitnud neljal korral. Edukaim klubi Superkarikas on Pärnu JK, kes on võitnud seda tiitlit seitse korda.

Tallinna Kalev on tõusnud Flora kõrval üheks tugevamaks jõuks Eesti naiste jalgpallis ja tahtmist täis, et see hooaeg võtta revanš Flora naiskonna üle ning alustada hooaega tiitlivõiduga.

Flora naiskond on võitnud kolmel aastal järjest kõik Eesti naiste jalgpallis jagatavat karikat. Tiitlite võitmise nälg pole mängijatel siiski kadunud ja florakad lähevad väljakule ainult ühe mõttega – kaitsta Superkarikat ja alustada hooaega hea emotsiooniga.

Flora mängijatest tasub kindlasti mängu ajal silma peal hoida uuel kaptenil Kristiina Tullusel, staarründajal Lisette Tammikul ja seitsmendat hooaega Flora särki kandma hakkaval Ariina Mürkhainil. 

Varasemalt on Superkarikas osalenud peale FC Flora ja Tallinna Kalevi veel Tartu JK Tammeka, Nõmme Kalju, Pärnu JK ja FCI Levadia naiskonnad, kuid finaalis on edukad olnud ainult Pärnu JK ja FC Flora.

Eesti naiste Superkarikafinaal toimub 21. märtsil kell 18:00 Sportland Arenal. Mängule ei ole publikut lubatud, kuid mängu kannab üle Soccernet.ee.

Foto: Janek Eslon