Eesti naiste koondis võitis taas Balti Turniiri! – FC Flora - FC Flora

Koondises- UUDISED

Eesti naiste koondis võitis taas Balti Turniiri!

Eesti naiste koondis mängis täna Riias Balti Turniiri finaalis Lätiga ning võitis Katriin Sauluse debüütväravast 1:0.

FC Flora mängijatest kuulusid põhikoosseisu Maarja Saulep, Siret Räämet, Kelly Rosen, Lisette Tammik ja Kristina Teern, viimane vahetati vaheajal puhkama. Väravavaht Victoria Vihman kuulus vahetusmängijate sekka, poolfinaalis punase kaardi saanud Mari Liis Lillemäe pidi tänase mängu vahele jätma.

Väravateta lõppenud avapoolaega alustas initsiatiivikamalt Läti, kes suutis palli kindlalt hoida ning Eesti karistusala ümbruses ja selle sees võimalusi otsida. Eesti pääses kuuendal minutil esimesele pealelöögile, kui Lisette Tammik palli väravapostist mööda saatis. Paraku osutus võimaluste leidmine lätlannade väljaku kolmandikul eestlannadele küllaltki keeruliseks, kuna vastane võttis palli kiiresti enda valdusesse ja surus Eesti mängijad madalale kaitsepositsioonile. Õnneks näitasid kaitsemängijad ja väravasuul olnud Karina Kork sisu, suutes vastaste poolelt enim ohtlikkust valmistanud Karlina Miksonet nullil hoida. Kuigi esimene kolmveerandtund pakkus aktiivset mängu ja rohkelt liikumist, ei sündinud kindlaid väravamomente ning naiskonnad läksid vaheajale seisul 0:0.

Teist poolaega alustas Läti taas teravamalt, teenides mitmeid nurgalööke ning hoides Eesti kaitset pinge all. Eesti parima võimaluse teenis 56. minutil Annegret Kala – mängija läks penaltipunkti lähistelt ohtlikult löögile ning valmistas väravavahile peavalu, kuid olukorras fikseeriti suluseis. Eesti suutis küll varasemast rohkem palliga toimetada, kuid siiski peamiselt oma väljaku poolel, sest Läti püsis aktiivses pressis.

Kohtumise 65. minutil tekkis ohtlik olukord Läti värava all, kui Vlada Kubassova üksinda väravavahiga silmitsi seisma jäi. Eestlanna hoidis palli liiga kaua enda valduses, mistõttu jõudis kaitsemängija juba tagasi positsioonile ning hoidis enda seljataguse puhtana. Kohtumise võtmehetk saabus vaid minut hiljem, kui vahetusest sekkunud Katriin Saulus lõi oma debüütvärava Eesti koondise eest ning viis naiskonna juhtpositsioonile. Siret Räämet saatis pika palli ette, mille järel Liisa Merisalu murdis end vastaste karistusalasse ja söötis palli värava ette, kust Saulus vastasmängijate vahelt ühe puutega palli kindlalt võrku saatis.

Merisalu pääses ka ise vasakult äärelt ohtlikult löögile, kuid kuna väravavõrk jäi liiga terava nurga alla ning puurilukk oli posti juures valvel, lõpetas nahkkera viimase käte vahel. Läti viigivärav oli lähedal 78. minutil, kui nurgalöögi järgses olukorras pääseti mitmel korral löögile, kuid Eestit päästis nii väravalatt kui -post. Eestlannad suutsid ka vastase lõpusurvele vastu panna ning nii teeniti Läti üle 1:0 võit.

“Lõpuks pole oluline, kui ilusalt võit tuli. Tähtis on, et suutsime võitu korrata ja tiitlit kodus hoida. See tähendab meie naiskonnale ja Eesti jalgpallile väga palju,“ rääkis koondise peatreener Sirje Kapper pärast kohtumist. Peatreeneri sõnul tõi koondisele võidu võistkonna dünaamika ja tahe jääda oma mänguplaanile kindlaks. „Esimesel poolajal olime mitmel korral surve all, kuid suutsime südikalt nii kasti kui selle esist kaitsta. Võib-olla me ei jõudnud rünnakule nii hästi kui oleks soovinud, aga teisel poolajal lõime oma võimaluse kenasti ära ja sellest piisas,“ sõnas Kapper.

Võiduga kaitses Eesti naiskond Balti turniiri võidutiitlit, mis on koondisele järjekorras 12. Täna kell 12 peeti ka 3.–4. koha mäng, kus Fääri saarte koondis alistas 2:1 Leedu ning sai kaela pronksmedalid.

Allikas: Eesti Jalgpalli Liit

Pildil Balti turniiril võidutsenud Eesti koondis. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee