FC Flora pööras Nõmme Kalju vastu kaotusseisu 3:2 võiduks – FC Flora - FC Flora

Esindus- UUDISED

FC Flora pööras Nõmme Kalju vastu kaotusseisu 3:2 võiduks

Premium Liiga XXXIII voorus tuli FC Flora koduväljakul Nõmme Kalju vastu välja 0:2 kaotusseisust ja võitis 3:2, lisades medaliheitlusele veelgi vürtsi!

Esimesel poolajal olid rohevalged domineerivaks osapooleks, kuid ei suutnud oma võimalusi väravateks realiseerida. 33. minutil viis hoopis Nikita Komissarov külalised juhtima. Teisel poolajal tegi Guilherme Da Silva Carvalho paremalt äärelt läbimurde järel seisuks 2:0 juhtima.

Seejärel algas floralaste tagasitulek: 65. minutil suunas Andreas Vaher nurgalöögist tulnud palli peaga väravasse. 83. minutil sai Maksim Kalimulli karistusalas vabalt löögile ja võitis suunas. Flora asus seejärel korralikult survestama ning leidis 83. minutil viigivärava, kui Maksim Kalimullin Kalju kastis üksi jäi ja seisu viigistas. Neli kukutas Kalju väravavaht Maksim Pavlov karistusalas Tony Varjundi ja kohtunik määras penalti, mille Sergei Zenjov väravavõrku kõmmutas.

Üleminutitel sai Kalju veel oma võimaluse kui Andreas Vaher karistusala joonel vea tegi ja sellega teise kollase kaardi teenis. Nikita Ivanovi karistuslöök tabas põiklatti, misjärel kõlas kohtuniku lõpuvile ja võõrustaja teenis tähtsa 3:2 võidu.

Flora peatreener Taavi Viik tunnustas lõpuvile järel meeskonda hea mängu eest. “Ma ei tea, kas näljasem olime, aga suures plaanis tegime hea mängu. Võistkond näitas sisu, jätkasime oma rutiini, kuidas väljakul mängime ja lõpuks hakkasid võimalused sisse ka minema, mida meil oli täna päris korralik arv,” sõnas Viik mängujärgses teleintervjuus.

Kuigi Tallinna FCI Levadia on juba meistritiitli kindlustanud, muutus Flora võiduga heitlus teise koha nimel palju põnevamaks. Pärast 33 mänguvooru on Nõmme Kaljul 66 punkti, kuid FC Flora jääb vaid kahe silma kaugusele ja kolmapäeval samuti võidu kirja saanud Paide Linnameeskond on omakorda FC Florast vaid ühe punkti kaugusel.

“Teise poolaja lõpus korra igaks juhuks küsisin tabeliseisu, aga meil pole praegu mõtet tabelit vaadata,” lisas Viik. “Kõigil on veel kolm mängu ees. Meil on väga lihtne, võidame kõik mängud ja miinimum on eurokoht käes. Rohkem seda tabelit pole praegu mõtet vaadata.”

Laupäeval kell 12:30 kohtub FC Flora Lillekülas FC Kuressaarega.

Fotod: Kenn Rull