Vladislav Kreida tõi FC Florale üleminutitel 2:1 võidu JK Tammeka üle – FC Flora - FC Flora

Esindus- UUDISED

Vladislav Kreida tõi FC Florale üleminutitel 2:1 võidu JK Tammeka üle

Premium Liiga XXIX voorus sai FC Flora kolmandal üleminutil tänu Vladislav Kreida väravale 2:1 võidu Tartu JK Tammeka üle ning jagab tabelis teist-kolmandat kohta.

FC Floral avanes 35. minutil suurepärane võimalus 702 pealtvaataja silme alla mängu juhtima minna, kuid Vladislav Kreida poolt löödud penalti tõrjus Tammeka puurilukk Richard Aland. Siiski viis Sergei Zenjov avapoolaja esimesel lisaminutil rohevalged ette.

JK Tammekal viigistas seisu 54. minutil kui Herman Pedmanson palli Evert Grünvaldi selja taha saatis.

Teisel poolajal oli floralastel mitu suurepärast võimalust eduseis taastada, kuid Aland tegutses hiilgavalt. Võiduvärav sündis kolmandal üleminutil kui Vladislav Kreidal õnnestus Sergei Zenjovi söödust pall rinnaga maha võtta, ennast löögile mängida ning pall posti kõrvale saata.

Mängujärges teleintervjuus tunnistas Kreida, et penalti ebaõnnestus: “Pooltes meeskondades seisavad väravavahid, kes olid kunagi Floras ja kes on juba näinud, kuidas ma penalteid löön. Eurosarjas lõime Malta pundi vastu ja superkarikas lõin ka niimoodi. Rich tegi hästi, seisis lõpuni, ja siis ma tegin ise vale otsuse, oleks pidanud lööma teise nurka. Pole ammu treeninud ja minu poolt täna kindlasti kole penalti. Lõpus heastasin ja lõin võiduvärava. Jalgpall on selline – üks hetk võid olla kuskil maas ja siis mängu lõpus oled kuningas. Sellepärast me seda armastame.”

Poolkaitsja tõdes, et teise poolaja alguses väljus mäng Flora kontrolli alt. “Eelmises mängus Narva vastu oli sama, pärast väravat langesime alla ja hakkasime rumalaid eksimusi tegema,” tõdes poolkaitsja. Täna teise poolaja esimeses 10-15 minutit oli meil iga teine sööt praak ja sellest tuligi värav. Täna tassisime välja, Narva vastu mitte. Täna oleksime võinud kolm-neli lüüa vähemalt – midagi Rich tassis, midagi jätsime ise realiseerimata. Peame seda parandama.”

Kolmapäeval ootab FC Florat ees võõrsilmäng Kaljuga, millest peavad täna saadud kollaste kaartide tõttu eemale jääma Kreida ise ning Erko Jonne Tõugjas. “Suur mäng ja see on vist meie kolmas mäng Kalju vastu. Eelmised kaks jäid viiki ja eurosarjakoht on mängus. Tahame võita, eriti Hiiul on raske mängida, aga võita väga magus,” kinnitas Kreida.

Liider FCI Levadia on 27 vooruga kogunud 67 punkti ning FC Flora ja Nõmme Kalju FC 55 punkti. Ühe mängu vähem pidanud Kalju on väravate vahe tõttu teisel kohal. Paide Linnameeskond on 53 punktiga neljas.

Foto: Janek Eslon