Aitäh, Kethy Õunpuu! | Õunpuu: „Jään Flora aega alati hea emotsiooniga meenutama.“ – FC Flora - FC Flora

Naiskond- UUDISED

Aitäh, Kethy Õunpuu! | Õunpuu: „Jään Flora aega alati hea emotsiooniga meenutama.“

2009. aastal FC Flora naiskonnaga liitunud poolkaitsja Kethy Õunpuu sellest hooajast Flora ridades ei jätka.

Tallinna Kalevist Florasse tulnud Õunpuu murdis end Rohevalgete juures juba esimesel hooajal põhikoosseisu. Nii on ta 14 aasta jooksul esindanud Florat 239 Naiste Meistriliiga kohtumises, löönud 42 väravat ning võitnud viis meistritiitlit. Eesti naiste A-koondise eest on poolkaitsja mänginud 116 kohtumist ja realiseerinud kolm väravat.

Uurime Kethylt, kuidas ta Florasse jõudis ning millised on tema edasised plaanid.

Kethy, kui Sa peaksid oma Floras mängitud 14 aastat kolme sõnaga kokku võtma, siis milliste sõnadega Sa seda teekonda iseloomustaksid? 

14 aastat kolme sõnaga kokku võtta on päris raske, sest see on väga pikk ja värvikas periood. Aga kui tuua esile tõesti vaid kolm sõna, mis seda perioodi kõige paremini iseloomustaks, siis need oleks pühendumus, emotsioonid ja sihikindlus. Need on minu jaoks olnud läbivateks joonteks läbi aastate.

Palun kirjelda lühidalt, kuidas Sa üldse Flora juurde jõudsid.

Florasse jõudsin tegelikult juba umbes 10-aastaselt. Sel ajal tüdrukute võistkondi Floras veel üldse ei olnudki. Nii mängisin esimesed aastad hoopis Mustamäe FC Flora poiste võistkonnas, kuhu treener Olev Reim mind lahkelt vastu võttis. Olevil oli kindlalt väga suur roll, et ma jalgpalli mängimise juurde üldse jõudsin. Ühel hetkel tuli astuda samm naiste jalgpalli ja siis sai mängitud mitu aastat Kehtnas EVL Unitedi tüdrukute võistkonnas kui ka naiskonnas. Pealinlasena suundusin 2006. aastal edasi JK Tallinna Kalevi naiskonda ja 2009. aasta suvel jõudsin Flora ridadesse.

Milline on olnud Sinu meeldejäävaim hetk nende aastate jooksul?

Ma arvan, et meeldejäävaim sündmus on esimene meistritiitel FC Flora naiskonnaga 2018. aastal. Nii palju aastaid sai selle nimel tööd tehtud ja kui lõpuks meistriks tulime – see tunne oli väga eriline.

Õunpuu peab meeldejäävaimaks hetkeks Floras 2018. aasta meistritiitlit.

Kirjelda mulle 2009. aasta ja 2023. aasta alguse Kethyt. Mis on nendes inimestes sarnast? Mis on suurim erinevus või mille puhul Sa tunned, et oled suurima hüppe teinud? 

Jalgpallist lähtudes on sarnaseks jäänud armastus jalgpalli vastu – mulle väga meeldib see mäng ja see pole aastatega muutunud. Olen ka alati olnud võistkonna mängija ning kui midagi ette võtan, siis teen seda pühendumusega ning annan endast maksimumi.
Erinevustena tooksin välja väärtused, mis on ajas muutunud ja üleüldise tasakaalu tähtsustamise nii jalgpallis kui ka väljaspool jalgpalli. Ja loomulikult olen täna mängijana palju kogenum, stabiilsem ja targem kui 2009. aastal.

Millised on Su edasised plaanid mängijana? 

Eelmise hooaja lõpus võtsin teadlikult aja maha ning pikema puhkuse enda jaoks. Putsasid ma varna veel riputanud ei ole, mängutahe on endiselt minus olemas ning usun, et mul on veel üht-teist väljakul anda. Kuna viimased kaks aastat olin vigastustega kimpus, siis olen sel talvel rohkem tähelepanu suunanud just taastusravile ja keskendunud vaimsele toetusele. Eks tuleb ka keha kuulata ja usun, et kõik loksub ajaga paika.

Tahad Sa veel midagi lisada?

Otsus Floras mitte jätkata ei tulnud minu jaoks kindlasti lihtsalt. Samas tunnen, et see oli õige otsus ja see etapp mu elus sai lihtsalt läbi. Flora oli 14 aastat nii-öelda mu teine kodu ja jään seda aega alati hea emotsiooniga meenutama. Tänan kõiki mängijaid, treenereid ja füsioterapeute, kellega sel perioodil sai ühiste eesmärkide nimel tööd tehtud ning unistusi täidetud. Soovin tänada ka klubi, kes iga aastaga järjest rohkem naiskonda on panustanud.

Täname Kethyt tema panuse ees Florasse ning soovime talle palju edu ja kordaminekuid edasistes tegemistes!