Florakad annavad Super Cupile oma panuse! – FC Flora -FC Flora

Klubi-UUDISED

Florakad annavad Super Cupile oma panuse!

Florakatest vabatahtlikud (vasakult): Kelly Rosen, Pille Metsam, Aleks Leben, Monica Rand ja Katrin Lagerest.

Kui Flora kontor loovutas augusti alguses oma ruumid UEFA korraldustiimile, esindusmeeskond oma riietusruumi Atletico Madridile ja kodustaadioni sellistele staaridele nagu Sergio Ramos, Luka Modric, Gareth Bale, Marcelo, Diego Godin, Diego Costa, Antonie Griezmann, Koke, siis vähemalt sama suure panuse ajaloolise jalgpallimatši toimumisse annavad ka mitmed Floraga seotud vabatahtlikud. 

Juba täna õhtul leiab meie igapäevases pesas A. Le Coq Arenal aset Eesti spordiajaloo kui mitte kogu riigi lähiajaloo suurim sündmus, kui UEFA Super Cupi võidu nimel asuvad Lilleküla murul madistama mullune Meistrite liiga võitja Real Madrid ja Euroopa liiga võitja Atletico Madrid. Ettevalmistused sääraseks globaalseks ürituseks on kestnud terve aasta ning kulminatsioon saabub täna õhtul kell 22:00, kui poolakast peakohtunik Szymon Marciniak mängule avavile annab.

Et nii mastaapne üritus ladusalt sujuks, on lisaks UEFA korraldustiimile kaasatud Superkarika korraldusse mõistagi ka vabatahtlikud, kelle kohtadele sarnaselt piletisoovijatele kõva konkurents oli. Kokku kandideeris vabatahtlikuks ligi 300 inimest, kellest läbi põhjaliku selekteerimise 140 õnnelikku välja valiti. Hea ja uhke tunne on öelda, et nende hulgas on lausa 19 lähemalt või natuke kaugemalt Floraga seotud inimest. UEFA Super Cupi vabatahtlike programmi eestvedajaks on meie kogukonnajuht Katrin Lagerest, kes oli üks neist otsustajatest, kel peale 160 intervjuud 140 õnnelikku vabatahtlikut välja tuli valida.

Samuti on Super Cupil vabatahtlikuna rakkes meie fännikoordinaator Brandon Paimal, kandes ametinimetust ace volunteer ehk otsetõlkes äss-vabatahtlik. Tegelikkuses Brandoni vastutus ja ülesanded seda ka osaliselt peegeldavad, sest “äss-vabatahtlik peab kõigega toime tulema. “Olen Super Cupil ace volunteer, mis tähendab vabatahtlikku, kes oma teadmiste ja oskustega peab olema vajadusel valmis asendama igat teist vabatahtlikku,” selgitas Brandon, kes vabatahtlikuna ametis alates esmaspäevast. “Senised muljed on suurepärased! Nii lähedalt kõike näha ja olla, väga vinge kogemus!” kirjeldas ta esimesi emotsioone.

“Leidsin,  et kui nii suur mäng koju kätte tuuakse siis kõige ägedam on sellest otseselt osa saada ja selle ürituse toimumisele kaasa aidata,” lisas ta ning lubas võtta üritusest maksimumi.

Brandon (istub nokamütsiga) tänasel Atletico Madridi mängueelsel treeningul Felipe Luisi imetlemas. Autor: Jana Pipar/EJL

Lisaks kuuluvad volunteer management teami ehk on vabatahtlike projekti koordineerimisel abiks Flora vabatahtlike koordinaator Monica Rand ja teine vabatahtlik Pille Metsam. Ticketing access volunteeri rolli täidavad Hanna Karoliina Kalle, Kristiina Tullus, Grete Daut ja Gerd Eston Sepp, kes kõik FC Floras jalgpalli mängivad. Seal on nende ülesandeks tegeleda erinevate piletitega seotud muredega ning teha kõik, et pealtvaatajate staadionile saabumine kulgeks sujuvalt. Accreditation volunteerina abistab Super Cupile saabuvaid kohtunikke, meeskondi, ajakirjanikke, fotograafe jt akrediteeringute saamisel duubelnaiskonna mängija Eleri Pärna. Esindusnaiskonnas mängiv Carmen Kaidi Jõeleht on ametis assignment volunteerina, tseremooniate juures abistab mängueelsel fännide tseremoonial ja mängujärgsel auhinnatseremoonial meie ceremonies volunteerist Flora noortetreener Aleks Leben. Ülesandeid koordineeriva coordination volunteerina tegutseb meie esindusnaiskonna mängija Kelly Rosen, vabatahtliku autojuhina on ametis Flora noorteturniiride suur abiline Vallo Lokko, sellist keerulist nimetust nagu guest services operational support volunteer kannab meie vabatahtlik Kairi Ruhno, marketingi ehk turunduse meeskonda õnnestus pääseda Flora vabatahtlikul Olavi Ruhnol. Meet & greet’i ehk staaride fännidega sotsialiseerumise juures on vabatahtlikuna abikätt andmas naiskonna väravavaht Getriin Strigin, photographer operations volunteerina tegutseb naiskonna ründaja Maarja Saulep, kes abistab fotograafe tekkinud küsimustes ning vastutab selle eest, et neil kõik ladusalt ja korrektselt kulgeks. Flora U19 võistkonna abitreeneril Urmas Rajaveril õnnestus samuti vabatahtlikuna valituks osutuda ning tema vastutab Super Cupi spetsiaalse noorteprogrammi eest.

FC Flora kontorist on selleks nädalaks saanud teleproduktsiooni keskus

Lisaks ei saa mainimata jätta meie 15-aastast noormängijat Maarja-Liis Reiljani, kes FC Flora esindusmeeskonna kodumängu poolajal toimunud loosimisel õnnelikuks klubi esindajaks UEFA Super Cupi pallipoiste hulgas sai. Maarja-Liisiga tegi eraldi loo Delfi TV ning seda videot saad vaadata siit! 

Kogu töö ja vaev kulmineerub homme õhtul kell 22:00 algavas Madridi suurklubide vahelises mängus UEFA Superkarikavõitja kroonimisega. Eeldatavasti elab teleri vahendusel mängule kaasa ligi 50 miljonit fänni üle kogu maailma, kohal on ligi 1500 fänni kummastki klubist, pealtvaatajaid 74-st erinevast riigist ning mängu võitjameeskond teenib auhinnaks 3,5 miljonit eurot, kaotaja lahkub “vaid” 2,5 miljoni euro võrra rikkamana.